Cordyceps

Cordyceps is een soort paddenstoel die al eeuwenlang wordt gebruikt voor medicinale doeleinden in de traditionele Chinese geneeskunde. Cordyceps staat vooral bekend om het verbeteren van atletische prestaties. Enkele andere gezondheidsvoordelen van Cordyceps zijn:

  1. Verbetert de ademhalingsfunctie: Cordyceps is gebruikt om ademhalingsaandoeningen zoals astma en chronische obstructieve longziekte (COPD) te behandelen vanwege het vermogen om de longfunctie te verbeteren.
  2. Verbetert atletische prestaties: Van Cordyceps is vastgesteld dat het de atletische prestaties verbetert door de zuurstofopname te verhogen en het uithoudingsvermogen te verbeteren.
  3. Versterkt het immuunsysteem: Van Cordyceps is aangetoond dat het het immuunsysteem stimuleert, wat het lichaam kan helpen infecties en ziekten te bestrijden.
  4. Verbetert atletische prestaties: Van Cordyceps is vastgesteld dat het de atletische prestaties verbetert door de zuurstofopname te verhogen en het uithoudingsvermogen te verbeteren.
  5. Vermindert ontstekingen: Cordyceps bevat ontstekingsremmende stoffen die kunnen helpen ontstekingen in het lichaam te verminderen, waarvan wordt aangenomen dat ze bijdragen aan een verscheidenheid aan chronische gezondheidsproblemen.
  6. Reguleert de bloedsuikerspiegel: Van Cordyceps is aangetoond dat het de bloedsuikerspiegel reguleert bij mensen met diabetes type 2, wat kan helpen bij het voorkomen van complicaties die verband houden met de ziekte.
  7. Ondersteunt de gezondheid van de lever: Cordyceps blijkt leverbeschermende eigenschappen te hebben, die kunnen helpen de leverfunctie te verbeteren en leverschade te voorkomen.